Studiereis

Istanbul: laatste bijeenkomst

Op woensdag 10 juni om 19:00 is de laatste Istanbul bijeenkomst in de commonroom. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het voornamelijk hebben over het onderzoek dat we aldaar gaan uitvoeren. Daarnaast zullen de laatste praktisch zaken besproken worden. Voor snacks & drinken wordt gezorgd. Vergeet daarnaast niet voor 3 juli de laatste termijn te betalen op onze rekening.

Toelichting Onderzoeksopdracht
Zoals jullie weten gaan we een fotoproject doen, waarbij iedereen twee foto’s maakt die worden voorzien van een commentaar. Daar zullen we woensdag nog wat meer over vertellen. Hopelijk hebben jullie al een beetje ‘literatuuronderzoek’ gedaan, want het is de bedoeling dat je woensdag kort iets kunt vertellen over een thema dat jou interessant lijkt. Hoe meer je over dat thema weet, hoe beter het is. 

We hebben tijdens de voorgaande meeting verteld hoe je aan een thema kunt komen. Over Istanbul is van alles te vinden op internet, in de betere kranten en in opinietijdschriften. Als je via LexisNexis artikelen in de bijvoorbeeld de Volkskrant, het NRC, Vrij Nederland, de Washinton Post of de Times zoekt vind je ook veel goede artikelen over Istanbul. Uiteraard zijn er meerdere bronnen, zoals blogs, specifieke websites, docu’s, online media databases zoals Blendle, of encyclopedia zoals Wikipedia. Zorg er woensdag in ieder geval voor dat je een paragraaf (pakweg een half A4tje) hebt geschreven over een thema dat jouw specifieke interesse (probeer ook vast aan locaties in Istanbul te denken die aan je thema gerelateerd kunnen worden).