Elk jaar organiseert Mercurius activiteiten om het studiejaar in te luiden. Zo is er voor de eerstejaars bijvoorbeeld de onderwijsintroductie met een rondleiding langs de belangrijkste gebouwen van de UvA en een ouderavond. Verder is er de officiële kick-off van het studiejaar waarop nieuwe en ouderejaarsstudenten welkom zijn en heffen we het glas tijdens de eerste Mercuriusborrel van het jaar.

Intreeweek
De Intreeweek is de algemene introductieweek voor eerstejaars UvA studenten. Deze week vindt altijd plaats in de laatste week van augustus. Je wordt ingedeeld in een groep van ongeveer vijftien medestudenten en twee ouderejaars begeleiders van dezelfde studie. Tijdens deze week kom je er achter wat de stad Amsterdam en het studentenleven je te bieden hebben. Tijden deze week leer je een hoop nieuwe mensen kennen en geniet je van verschillende activiteiten en feesten. Meer informatie.

Introductieweekend
Mercurius organiseert jaarlijks een kennismakingsweekend voor eerstejaars CW studenten. Tijdens dit weekend ondernemen we verschillende activiteiten en krijg jij de kans om je medestudenten en Mercurius beter te leren kennen. Meer informatie.

De onderwijsintroductie
In de laatste week van augustus vinden de facultaire onderwijsintroducties plaats, meestal op maandag of dinsdag. Dit is de introductie van jouw nieuwe studie. Tijdens deze dag maak je kennis met de opleiding, docenten, belangrijke locaties en natuurlijk met Mercurius. De onderwijsintroductie is altijd verplicht voor alle eerstejaars, je krijgt namelijk belangrijke informatie over de beginfase van je studie. Van de opleiding krijg je te horen wanneer en hoe laat de introductiedag precies is. Tijdens de onderwijsintroductie kun je je tevens inschrijven bij Mercurius. Meer informatie.

Intreeweekborrel
Tijdens de Intreeweek zal Mercurius er ook zijn om je kennis te laten maken met de stad en je medestudenten. Alle Communicatiewetenschap studenten zijn van harte welkom om op de dinsdag tijdens de Intreeweek een biertje te komen drinken op het aankomende collegejaar. Dit is een borrel waar je niet alleen eerstejaarsstudenten, maar ook ouderejaarsstudenten kunt leren kennen. Er valt voor een groot deel van de aanwezigen ook een gratis biertje te halen, dat wil je niet missen! Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over dit evenement.

Eerste borrel
Traditiegetrouw vindt iedere eerste donderdag van de maand gedurende het academisch jaar de Mercuriusborrel plaats. De eerste borrel van het jaar vindt plaats in september. Deze borrel zal in het teken staan van het leren kennen van je medestudenten en het Mercuriusbestuur. Dat betekent een hoop gezelligheid! Meer informatie.

Introductiefeest
Wat is nou een betere manier om het collegejaar in te luiden dan een feestje? Mercurius zorgt ervoor dat je de sterren van de hemel kan dansen met je nieuwe (en oude) vrienden tijdens ons eerste feest: The only time for 00’s. Dit feest met een jaren ’00 thema is voorlopig het enige ding in je leven zijn waar je moet gaan voor de 0! En dan bedoelen we natuurlijk outfits en muziek Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over dit evenement.

Bedrijfsbezoek
Ergens in de eerste paar weken zal Mercurius een bekend mediabedrijf bezoeken om eerstejaarsstudenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Hoewel je er nog niet mee bezig zult zijn is het heel interessant om te kunnen zien wat je met de bachelor Communicatiewetenschap op zak kan gaan doen. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Recente berichten