De commissies zijn het hart van onze studievereniging. Binnen Mercurius zijn er negen verschillende commissies. Iedere commissie is verantwoordelijk voor een bepaalde taak. Dit kan bijvoorbeeld het organiseren van een evenement zijn, het promoten van activiteiten, een studiereis opzetten, partners binnenhalen of schrijven voor ons tijdschrift. Als je besluit lid te worden van één van onze commissies word je actief lid binnen Mercurius. Wij organiseren daarnaast verschillende activiteiten speciaal voor onze actieve leden zoals borrels, dagjes weg en een actieve leden weekend. Ook binnen de commissies zelf is er tijd voor bier! Commissiewerk is geheel vrijwillig, maar staat goed op je cv, biedt je praktijkervaring en helpt je bij het vergroten van je netwerk.

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze commissies. Heb je vragen of wil je ons team komen versterken? Neem dan contact op met de bijhorende coordinator of stuur een e-mail naar [email protected].

Medium Magazine is een blog met actuele artikelen, interviews en columns die gerelateerd zijn aan Communicatiewetenschap. Medium wordt geschreven en vormgegeven door studenten met een achtergrond in communicatie en een journalistieke ambitie. Daarnaast zijn er bijdragen en columns van docenten en professionals uit het werkveld. Ook heeft medium haar eigen videoplatform: MediumTV.

De Redactie
Medium is altijd opzoek naar redactieleden. Schrijf jij graag over communicatie en media, vind je onderzoek of interviewen leuk en wil je jouw artikelen terug zien op onze website? Solliciteer dan als redacteur voor Medium! Daarnaast zijn wij ook altijd opzoek naar eindredacteuren, fotografen, presentatoren en editors.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen via MediumMagazine.

Haal alles uit je studie. Deze commissie organiseert veel studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen, filmavonden, een jaarlijks congres, de ouderavond, workshops, een docent-student activiteit en de Communication Tiger awards. Een keer in het jaar organiseert Mercurius een congres, waar veel verschillende bedrijven lezingen en workshops geven rondom een communicatiewetenschappelijk thema. Deze commissie houdt zich bezig met de organisatie hiervan.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]

Deze commissie organiseert de jaarlijkse studiereis. In het buitenland wordt door middel van het bezoeken van bedrijven geprobeerd een antwoord te formuleren op een onderzoeksvraag die van tevoren is opgesteld. Naast deze serieuze zaken is er natuurlijk ook veel ruimte voor gezelligheid en cultuur. In de afgelopen jaren hebben we onder andere New York, India, Moskou, Dubai, Istanbul, Tel Aviv en Stockholm bezocht met een groep van ongeveer 20 studenten.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]

Ieder jaar organiseert Mercurius een groot carrière en netwerk event. Dit evenement laat studenten door middel workshops kennismaken met gerenomeerde bedrijven uit de communicatiebranche.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: treasurer@veebihai.ee

De sociale commissie organiseert alles wat niet met studeren te maken heeft. Denk aan feesten, borrels, sportactiviteiten, en weekenden weg. Deze commissie is onder andere verantwoordelijk voor de maandelijkse borrel, (thema)feesten, dagtrips, weekenden weg, uitjes en sportactiviteiten zoals de jaarlijkse Batavierenrace. Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]
De promotiecommissie is binnen Mercurius verantwoordelijk voor het promoten van onze activiteiten. Deze commissie verzorgt de publiciteit van de Mercuriusactiviteiten en is er ter ondersteuning voor de commissies met betrekking tot het ontwerpen van promotiematerialen, het gebruiken en verspreiden van deze materialen en het ondersteunen en ontwikkelen van promotieacties. Tevens is het de taak van deze commissie om een promotieplan te ontwikkelen. Hierbij wordt er gekeken naar op welke moment de verschillende Mercuriusmedia het beste ingezet kunnen worden. Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]

Deze commissie houdt zich bezig met acquisitie in de breedste zin. Denk aan het benaderen en binnenhalen van adverteerders en sponsors of het opzetten van kortingsacties voor onze leden. Daarnaast onderhoud deze commissie het contact met onze zakelijke relaties per mail, telefoon of face2face. Ook gaat de  salescommissies regelmatig met bedrijven om de tafel zitten om een eventuele samenwerking te bespreken.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]

De carrièrecommissie organiseert gedurende het hele jaar een breed aanbod van activiteiten die je carrière een boost geven! De commissie organiseert voornamelijk bedrijfsbezoeken, in-house dagen en borrels bij toonaangevende bedrijven in de communicatiebranche. Afgelopen jaren zijn o.a. bedrijven als Google, LINDA, AT5 en Sanoma Media bezocht. Maar ook een kijkje achter de schermen bij bijvoorbeeld DWDD of All You Need is Love behoort tot de activiteiten. Verder worden er carrière-gerelateerde workshops georganiseerd. Tot slot bezoekt en organiseert de carrièrecommissie beurzen, congressen en netwerk events die interessant zijn voor CW studenten.

Voor vragen over deze commissie kun je contact opnemen met de coördinator: [email protected]

De internationale commissie is opgericht in 2015 speciaal voor internationale en Nederlandse studenten die een Engelstalige bachelor- of mastertrack volgen in communicatiewetenschap. De internationale commissie organiseert vooral sociale activiteiten, gericht op internationale studenten. Met name voor internationale studenten is het een goede gelegenheid om andere studenten te leren kennen in een informele setting.

Heb je vragen over de internationale commissie? Stuur dan een e-mail naar de coördinator van de commissie: [email protected].

Informatiefolder

Wil je meer informatie over onze commissies en actief lid worden? Download dan de informatiefolder. Hier vind je uitgebreide informatie over de commissies en sollicitatieprocedure.